Prajitura inteligenta cu lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 14 Noi 2013 | 8670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 150 g unt
  • 9 linguri faina
  • 7 oua
  • 1 l lapte
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta cu lamaie:

Fierbem laptele apoi il lasam sa se racoreasca.

Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas mare punem untul, 150 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si mixam bine.

Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.

Adaugam zeama si coaja de lamaie apoi adaugam faina, mixam bine, apoi incepem sa adaugam treptat laptele caldut.

Lasam putin de-o parte si incepem sa mixam spuma albusurile.

Dupa ce sau intarit, adaugam treptat zaharul ramas (100 g) si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Incorporam apoi albusurile in compozitia lichida de lapte cu galbenusuri.

Omogenizam usor, de jos in sus cu o spatula.

Tapetam o tava cu putin unt, apoi turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand prajitura s-a inchegat si  a trecut testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o rasturnam invers (cu susul in jos) pe o tava.

Dam la frigider pentru minim 1 ora apoi portionam si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are diametrul de 24/38 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa