reteta pentru picnic
Pentru aceasta reteta, am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Georgianei (GeorgiG), pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste.
Eu am folosit mai putin zahar (atat la blat, cat si la umplutura) si a fost suficient. Daca va plac prajiturile mai dulci, puteti folosi 18 linguri de zahar pentru blat.
Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust.
Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul, mixand in continuare. Adaugi apoi laptele caldut, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptor, pentru 10-15 minute.
Scoti tava din cuptor si peste blatul copt putin, torni merele calite, apoi torni restul de aluat. Introduci din nou tava in cuptor, pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.
1
Poti face cele 2 foi separat, punand jumatate din ingrediente, astfel incat cele 2 foi vor iesi egale.
2
Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 25 x 35 cm si mi-au iesit cam subtiri blaturile. Va sfatuiesc sa folositi o tava mai mica, cu dimensiunea de 20 x 30 cm.