Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

de oanapl in Prajituri, 3 Oct 2017 | 21270 vizualizari

 

Această rețetă minunată am luat-o de la Laura. Mulțumesc pentru rețetă Laura_n! :*

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu iaurt grecesc (400 g)
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 70 g zahăr pudră
  • 1/2 pliculeț gelatină (5 g)
  • 1 banană
  • pișcoturi din comerț
  • compot prune
  • 30 g ciocolată (ornamente de ciocolată)
  • pudră de roșcove sau cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu iaurt si banana:

Amesteci o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Adaugi zahărul și mixezi. Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de prune pentru 10 minute, iar apoi o încălzești pe baie de aburi. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de iaurt, apoi o adaugi peste restul cremei și amesteci ușor până când se omogenizează compoziția.

 Adaugi ornamente de ciocolată (eu nu am avut ornamente de ciocolată și am rupt bucățele de ciocolată) și amesteci ușor. Pregătești o tavă (23 x 10cm) și o tapetezi cu folie alimentară.

Însiropezi câteva pișcoturi cu compot de prune (sau oricare alt fel de compot), le așezi în tavă, torni jumătate din cremă și așezi pe mijloc banana întreagă (curățată). Torni restul de cremă și așezi deasupra câteva pișcoturi, însiropate. Lași tava în frigider pentru câteva ore.
Scoți din formă prăjitura și pudrezi cu pudră de roșcove sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu iaurt si banana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata