Desert prajitura cu nuca si ness

de COSTEO in Prajituri, 10 Apr 2013 | 42963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 oua mari (albusuri)
  • 250 g zahar pudra
  • 300 g nuci macinate
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 300 zahar pudra
  • 2 pachete unt (margarina)
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ness
  • 100 g ciocolata menaj (alba sau neagra)
  • nuca cocos (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si ness:

Ouale se separa, albusurile se bat bine pana se fac spuma, treptat adaugam zaharul pudra si la final nuca macinata si amestecam cu telul usor incat compozitia sa prinda aer. Se imparte compozitia in trei parti egale.

Foile trebuie sa le coacem pe dosul unei tavi, dar inainte de asta dosul tavii trebuie sa fie uns foarte bine cu unt sau margarina pentru ca sa nu se prinda foile.

Foile le desprindem de pe tava cu un cutit (lama) cat timp sunt fierbinti si se rastoarna pe o coala de hartie. Separam foile intre ele cu hartie de copt.

Intre timp ne ocupam de crema. Frecam galbenusurile care ne-au ramas de la foi cu zahar pudra si unt (la temperatura camerei). La final adaugam esenta de rom, cacao si ness.

Asezam foile pe un blat de lemn si le ungem cu crema rezultata, in asa fel incat deasupra sa avem un strat de crema.

Prajitura se pune la frigider pentru 3-4 ore.

Inainte de a se servi radem niste ciocolata si nuca cocos (optional).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si ness" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi - de post