Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

de oanapl in Prajituri, 29 Mar 2017 | 18685 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de la Lau, dar am folosit mai putin zahar si mai mult gem de prune, deoarece noua ne plac prajiturile mai acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • umplutura:
  • 3 albusuri
  • 70 g zahar macinat
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 250 g gem de prune
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit:

Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare. Adaugi esenta de vanilie si oul intreg si mixezi pana devine o crema, apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt.

Framanti un aluat omogen si nelipicios. Opresti o bila de aluat pe care o framanti cu putina faina si o dai la congelator.

Restul de aluat il intinzi in tava tapetata cu hartie de copt si presari deasupra o lingura de nuca macinata.

Pentru crema, mixezi albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine o bezea lucioasa. Adaugi nuca, gemul si amesteci bine.
Torni compozitia peste aluat si intinzi.
Scoti aluatul de la rece si il dai prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra cremei.
Intruduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana cand este frumos rumenita. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata