Tarta cu martipan

de xana in Dulciuri, 13 Iul 2014 | 6952 vizualizari

 

Avand in vedere ca nu sunt deloc indemanatica in decorarea torturilor cu martipan, nu-i puteam gasi mai buna intrebuintare pachetuluicare zacea de cateva zile pe raft decat aceasta tarta. M-am inspirat din reteta frantuzeasca Galette des Rois si a iesit ceva super bun!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi rotunde de aluat de foietaj cu cca 30cm diametru
  • 300 gr martipan
  • 6 oua
  • 100 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu martipan:

Incalzim cuptorul la 200 de grade.

Dam prin razatoarea cu ochiuri mari martipanul. Ii adaugam ouale, esenta, zaharul si untul topit si racit. Mixam in jur de 5 minute pana devine omogem.

Intr-o tava rotunda si putin inalta punem hartie de copt si prima foaie de aluat, pe care o intepam pe alocuri cu ajutorul unei furculite.

Turnam peste prima foaie de aluat umplutura, avand grija ca martipanul sa fie distribuit uniform.

Terminam prin a pune deasupra a doua foaie, lipindu-i bine marginile de prima. Optional, facem niste crestaturi, dar  nu foarte adanci cu un cutit, apoi ungem cu lapte.

Dam tarta la cuptor pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu martipan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj cu branzeturi si chimen