Un deliciu!
Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de minute.
Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin albicioase. Adaugam uleiul, faina si praful de copt si incorporam cu o paleta.
Peste perele caramelizate adaugam nucile taiate grossier si scortisoara, apoi adaugam usor compozitia de blat. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Rasturnam prajitura pe un platou imediat ce o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si o portionam.
1
Daca sunt lipite marginile prajiturii de vasul de yenna, le dezlipim usor cu lama cutitului. La mine nu a fost cazul, se rastoarna perfect.