Desert prajitura Alba ca zapada

de claudiaO in Prajituri, 8 Ian 2019 | 3237 vizualizari

 

Atât de draga imi este prăjitură asta, imi aduce aminte de copilarie.
 

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 3 galbenusuri
  • Un praf de sare
  • Faina in jur de 700 g
  • 1 plic de amoniac
  • 1 vârf de linguriță de bicarbonat
  • Pentru crema:
  • 1,2 l lapte dulce
  • 10 linguri faina
  • 1-2 lamai- zeama si coaja
  • Zahar vanilat burbon
  • 7-8 linguri zahar tos -dupa gust
  • 300 g unt 82% grăsime
  • Zahar pudră vanilat pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca zapada:

Gălbenușurile le frecam putin cu sarea, uleiul si zahărul. Adăugăm laptele si amoniacul+bicarbonatul stinse în 3 lingurite otet si apoi faina. Framantam o coca elastică. Lăsăm să se odihnească la rece 30 minute.

Între timp ne apucăm de crema; amestecăm faina cu zaharul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte il punem la foc. Cand e aproape de fierbere , punem amestecul  de faina si zahar si fierbem cca 2-3 minute, pana obtinem o budinca.  Acoperim cu folie sa nu faca crusta, si lăsăm să se răcească. Untul moale il adăugăm in budinca racita, adăugăm zeama si coaja de lămâie după gust( mie mi-a plăcut mai acrisoara) si 2-3 plicuri zahar vanilat.

Coca o împărțim în 3 și întindem foile cat putem de subtiri. Punem aluatul pe fundul tavii, acoperit cu hartie de copt si dam la cuptor 7-10 minute pana se rumenesc usor la capete. Lăsăm să se răcească, apoi umplem foile cu crema obținută.  Punem peste prăjitură un fund gros de lemn si ceva greutati pana a doua zi pentru fragezire.  Tăiem prajitura in pătrate, romburi,triunghiuri...cum ne place...si o pudră din abundență cu zahar aromat cu vanilie.

Servim cu plăcere lângă o cana cu cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie