Tarte si placinte rumenite si iscusite
Am folosit acelasi aluat ca la gogosile de aici https://www.bucataras.ro/retete/gogosi-84848.html, cu foarte mici modificari si au iesit niste placintele foarte pufoase si aromate.
Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite, cea care se ridica deasupra, cea alba care ramane la fund o indepartam.
Intr-un castron se pune faina, sarea, esentele, coaja de clementina si cele doua oua si cu ajutorul mixerului cu spirala atasata incepem sa amestecam la viteza mica, turnand cate putin din amestecul de lapte pana il terminam. Adaugam si margarina topita, marim viteza si framantam circa 5 minute.
Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curenti timp de o ora.
Intre timp prajim putin migdale intr-o tigaie, apoi le tocam marunt si le amestecam cu dulceata de caise.
Cand aluatul a crescut, punem putina faina pe suprafata de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa din care taiem cercuri cu 8 cm diametru. Umplem fiecare cerc cu cateo lingurita cu varf de dulceata, apoi strangem marginile pana se lipesc.
Intr-o tava rotunda cu 25 cm diametru punem hartie de copt si asezam cate 8 placintele cu partea care am lipit-o in jos. Le acoperim cu un prosop si le lasam sa mai creasca cca 30 de minute.
Ungem apoi placintele cu galbenus de ou si le dam la cuptor la 180º C, pentru 25-30 de minute.
Cand se racoresc, le pudram cu zahar.
1
Mi-au iesit doua tavi a cate 8 placintele fiecare
2
Aluatul inainte sa fie pus la crescut va fi unul destul de lipicios, dar dupa ce creste e moale si foarte usor de lucrat.