Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Mar 2017 | 6412 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o carte. Este o placinta gustoasa si datorita aluatului si faptului ca se rasuceste, iti da impresia ca mananci paste cu branza. Mie mi-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml apa rece
  • 4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 600 g branza proaspata de vaca
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 120 g smantana
  • 250 g zahar
  • 100 g stafide
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura faina
  • In plus:
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 400 g smantana
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Dimensiune tava: 23/36 cm
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana cu branza dulce:

Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai ramane nimic pe castron. Se formeaza o bila din aluat si se da deoparte.

Se pregateste umplutura: intr-un castron se pun branza, galbenusurile, smantana, zaharul, stafidele (clatite in 2-3 ape), esenta de vanilie, grisul si faina si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza incet in compozitia cu branza.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge cu ulei masa de lucru si se infaineaza. Bila de aluat se imparte in patru si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde prima foaie, cat mai subtire. Se unge cu untul topit, se intinde un sfert din compozitia cu branza peste ea, apoi se ruleaza. Intr-o tava inalta, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune prima "rulada", cu capetele bagate sub ea. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului si cu restul compozitiei, rezultand astfel patru "rulade" umplute cu branza dulce. Se portioneaza placinta, taind-o cu un cutit uns cu ulei, dupa care se toarna deasupra ei cele doua oua amestecate cu smantana, zaharul si esenta de vanilie.

Se introduce tava la cuptor, pana cand placinta se rumeneste frumos. 

Se lasa sa se raceasca in totalitate, inainte de servire.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regina Maria