Tarta cu mere si bezea

de Miha in Dulciuri, 9 Mai 2010 | 6228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 2 galbenusuri
  • 250 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Umplutura;
  • 5-6 mere
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g unt
  • Pentru decor:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Blat:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si zaharul.

In alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Se intinde o foaie pe masa infainata si se imbraca o forma rotunda detasabila, unsa cu putin ulei.  Aluatul se ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm inaltime. Cat timp pregatim umplutura dam tava la frigider.

Umplutura:

Merele curatate se taie cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate cubuletele de mar sunt pline de caramel. Lasama la racit.

Presaram in tava putin pesmet si turnam merele. Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa.

Dupa 20 minute de copt, se scoate tarta din cuptor si se spriteaza deasupra bezeaua, sub forma de gratar. Se da din nou la cuptor pana se aureste bezeaua.

Se lasa la racit in tava, se scoate inelul detasabil si se portioneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Teo 1

09.05.2010, 22:08

va multumesc pt. gandul bun !

ela 1

12.05.2010, 01:32

Miha m-am uitat ieri la metro,la posh-uri,am avut dreptate,era 41,6 ron si nu era profesional,dupa cum mi s-a parut,dar la selgros era prof si nu era asa scump

Miha 1

12.05.2010, 09:35

Ufff...scump doamna scump...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]