Desert placinta cu banane si crema de migdale

de Catalina L in Prajituri, 18 Mar 2018 | 3188 vizualizari

 

In Franta, in luna ianuarie, cu ocazia  Epifaniei, se serveste un fel de placinta numita "la galette des rois", care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferita primului sarac care aparea in fata familiei.
Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei.
Este servita aproape toata luna ianuarie si o puteti gasi in diverse variante.
Iata o varianta creolă cu banana, rom, nuca de cocos si turta dulce.
Am facut 2 placinte una rotunda si una dreptunghiulara.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/placinta-cu-banane-si-crema-de-amande.html

 

INGREDIENTE

pentru o placinta

  • 2 foi de aluat foietaj
  • 80 g turta dulce - 4 felii
  • 1 banana
  • 70 g pudra de migdale
  • 30 g nuca de cocos rasa
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingura de rom
  • 1 galbenus de ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu banane si crema de migdale:

 Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale.

Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele.

Aşezăm foile de aluat de foietaj, pe hârtie de copt.

Pe prima foaie punem crema in mijloc si ascundem figurina.

Deasupra puneti feliile de banana si turta dulce.

Acoperim cu a 2 a foaie, taiem marginile si sudam. Decoram cu aluatul ramas.

Ungeti placinta cu galbenusul de ou batut..

Punem placinta 20 minute la rece până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C, apoi reducem la 180°C si coacem inca 30 de minute.

Faceti gauri cu o scobitoare sau un semineu dn hartie de copt in centru.

Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica  3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu banane si crema de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara