Desert pernute cu capsuni si nuca

de Ancutsa in Dulciuri, 8 Mai 2017 | 2419 vizualizari

 

Din ingredientele de mai jos, am pregatit 2 retete: saratele si pernute cu capsuni si nuca.
Le puteti pregati ori dulci, ori sarate.
 
Mai jos va prezint varianta pentru pernute:

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita otet
  • 50g Rama Maestro 72% grasime
  • faina cat cuprinde
  • Pentru impachetat:
  • 200 g unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou pentru uns
  • spuma de capsuni sau gem de capsuni
  • nuca rumenita la cuptor si macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pernute cu capsuni si nuca:

 

Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici:

https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html

 

 Pregatirea pernutelor:  

Se preincalzeste cuptorul.

Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea.

Se intinde primul aluat pe masa presarata cu faina, intr-o foaie mai grosuta, se taie patrate sau dreptunghiuri mai maricele.

 Apoi, se ia fiecare patrat sau dreptunghi si se pune pe o jumatate spuma sau gem de capsuni amestecat cu nuca rumenita la cuptor si macinata, iar cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit. Se impatureste si arata ca o pernuta. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt, se ung cu ou batut.

 Se coc la foc mediu, in primele 5 minute, apoi la foc mic, inca 15 minute sau pana se fac aurii. Cand se vor coace si se vor umfla, se va vedea frumos umplutura.

 Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Nu sunt unsuroase, asa ca pot fi luate si la pachet.

 Pofta buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pernute-cu-capsuni-si-nuca.html 

TIPS-URI

1

La acest tip de aluat, e important ca untul sau margarina sa fie rece si sa aiba un procent ridicat de grasime.

2

Daca pregatiti cantitati mai mari, este bine sa lucrati cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea si vor fi dificil de manevrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pernute cu capsuni si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura, la rece