Pariziene cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 28 Iun 2015 | 4082 vizualizari

 

Pe cat sunt de pufoase, pe atat de delicioase! Foarte bune dimineata alaturi de o cafeluta, dar in cursul zilei!

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200-250ml lapte (in functie de faina)
  • 80-100g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g unt/margarina

Pentru umplutura:

  • 4 mere mari
  • 2-3 linguri zahar
  • scortisoara (optional)

Pentru uns:

  • un galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • apa+2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

In primul rand dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina (pe care am aerisit-o si am presarat praful de sare) am acoperit-o cu putina faina si am lasat-o pana a inceput sa se umfle si sa crape.

In acest timp am topit zaharul si vanilia in laptele caldut si am topit untul la microunde;

In bolul cu faina si drojdia am turnat laptele dulce, oul si incepem sa framantam, dupa ce s-a legat totul punem si untul topit si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare mare si le calim impreuna cu zaharul pana scade tot sucul din mere. Optional puteti pune si putina scortisoara, eu nu am pus. Lasam merele sa se racoreasca.

Impartim aluatul in 2 si fiecare bila o intindem cu sucitorul pe masa infainata pana formam un dreptunghi, din aceasta foaie taiem alte dreptunghiuri mai mici pe care le crestam la un capat si la celalale capat punem cate o lingura din umplutura si rulam pana formam un corn. Asa procedam pana terminam, aluatul dar si umplutura.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou si laptele si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem le ungem cu apa si zaharul pe care le-am fiert putin inainte, apoi le acoperim cu un prosop curat.

    

     

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu mere si aluat cu unt