Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine

de corina241 in Prajituri, 27 Sep 2012 | 25445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • 200 g faina
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • putina sare
  • Decor:
  • 200 ml smantana grasa
  • 2 linguri de zahar
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine:

Branza maruntita (data pe razatoare) se amesteca cu ouale, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, faina si vanilia, pana se omogenizeaza.

Coca trebuie sa fie moale, ca cea de cozonac. Am lasat-o la rece 2-3 ore.

Din aluat am format colacei si bilute, perechi, in asa fel incat bilutele sa poata acoperii locul gol din colacel (gaura formata).

Se prajesc apoi in ulei bine incins (uleiul trebuie sa fie din abundenta, in asa fel incat papanasii sa poata pluti, altfel, se vor arde), pana devin aurii.

Cand i-am servit, am asezat un colacel pe farfurie, am pus in mijloc biluta si apoi am pus dulceata si amestecul de smantana cu zahar, bine frecat, pana ce devine o pasta alba-sticoasa.

Au fost deliciosi, iar fetitele au mancat cu placere!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Faguri fara forma:))