Desert negresa glazurata

de BakeUpArtist in Prajituri, 4 Iun 2017 | 3515 vizualizari

 

Aceste prăjituri sunt printre primele pe care le-am făcut de când mă știu. Există multe rețete, care mai de care mai gustoase, rapide, aromate. Varianta vegana am preparat-o acum ceva timp, și o puteți găsi aici. Astăzi am ales o variantă mai clasică, o rețetă care mi se pare perfectă: ies foarte moi, deloc uscate și cu gust intens de ciocolată.   

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 100 ml lapte
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 g cacao
  • 1 ou
  • 180 g zahăr
  • 190 g făină
  • 125 ml iaurt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare

Glazura

  • 50 ml apă
  • 70 g miere
  • 70 ml lapte condensat
  • 80 g zahăr
  • 80 g ciocolată amăruie
  • 1 linguriță gelatină granule
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa glazurata:

Am început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit câteva minute.

Separat, am mixat oul cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat iaurtul și am adăugat amestecul peste ciocolată.

Am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea și le-am încorporat în compoziția cu ciocolată.

 Am tapetat tava cu hârtie de copt și am adăugat prajitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute. Recomand testul scobitorii.

Glazura

Întâi am hidratat gelatina în 25 de mililitri de apă, restul am pus-o pe foc mic împreună cu zahărul și mierea. Am lăsat să fiarbă 2 minute, după care am stins focul și am adăugat laptele condensat, ciocolata bucăți și gelatina hidratată. Am glazurat nergesele prin sită, fără a nivela.   

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

dantes 1

05.06.2017, 08:29

Buna!

Gherca Daniela 1

05.06.2017, 09:22

imi place!

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:45

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]