Desert negresa de post cu cirese si glazura de cacao

de Valclaudia in Prajituri, 3 Iun 2018 | 3597 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa minerala
  • 3 pahare faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingurita rasa amoniac
  • 1 sticluta esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingura miez din boabe de cacao
  • glazura:
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 2 linguri apa rece
  • 500 gr. jumatati de cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu cirese si glazura de cacao:

Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius.

Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Ciresele se spala si se injumatatesc, scotand samburii.

Ingredientele lichide: ulei, esenta de rom si apa minerala se toarna intr-un castron din plastic incapator.

Adaugam zaharul si amoniacul, amestecam.

Punem faina si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il turnam in tava.

Nivelam, apoi presaram fulgii de ovaz si bucatele din miez de boabe de cacao, iar la final asezam jumatatile de cirese pe intreaga suprafata a prajiturii.

Coacem prajitura 35 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Se face testul cu scobitoarea, cand prajitura este coapta, se scoate din cuptor si se acopera, fierbinte fiind, cu glazura rece obtinuta din amestecarea zaharului pudra cu cacao si 2 linguri apa rece.

Lasam prajitura la racit, apoi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu cirese si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu branza si ciocolata