Picnicul bucatarasilor
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius.
Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Ciresele se spala si se injumatatesc, scotand samburii.
Ingredientele lichide: ulei, esenta de rom si apa minerala se toarna intr-un castron din plastic incapator.
Adaugam zaharul si amoniacul, amestecam.
Punem faina si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il turnam in tava.
Nivelam, apoi presaram fulgii de ovaz si bucatele din miez de boabe de cacao, iar la final asezam jumatatile de cirese pe intreaga suprafata a prajiturii.
Coacem prajitura 35 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.
Se face testul cu scobitoarea, cand prajitura este coapta, se scoate din cuptor si se acopera, fierbinte fiind, cu glazura rece obtinuta din amestecarea zaharului pudra cu cacao si 2 linguri apa rece.
Lasam prajitura la racit, apoi portionam si servim.
Pofta buna!