Am vazut o reteta de jeleuri si am zis sa incerc si eu sa vad daca imi plac.
Nu am regretat incercarea. Au iesit gustoase .
Se pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare.
Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului .
Se pune intr-o craticioara zaharul, lamaile si 150 ml apa si se fierbe aceasta compozitie timp de 10 minute si pe urma se strecoara.
Se combina gelatina hidratata cu compozitia de lamaie si se mai incalzeste totul timp de 5 minute, fara sa clocoteasca.
Se toarna compozitia rezultata intr- o forma.
Dupa ce se va raci compozitia din forma se va pune preparatul in frigider pentru doua ore .
Se scoate incet jeleul din forma si se da prin zahar.
Se aseaza pe o farfurie.
1
Daca nu aveti forme adecvate se poate pune compozitia de jeleu intr-o forma mai mare si cand este racita se portioneaza dupa preferinta . - Se poate pregati jeleu si din portocala .