Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

de Bucataras in Dulciuri, 27 Sep 2024 | 6430 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Andra Mihail a pregătit rețeta perfectă de brioșe pufoase cu afine și ciocolată albă. Simplu de preparat, aceste brioșe delicioase sunt ideale pentru micul dejun sau desert, iar copiii vor fi cei mai încântați.
      Pentru aceste Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios, am folosit următoarele ingrediente: făină, zahăr, ouă, iaurt, unt, fructe și lămâie. 
       
       
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios:
      • 250 g făină
      • 150 g zahăr
      • 2 ouă
      • 2 lingurițe esență vanilie
      • 1 plic praf de copt
      • 1/4 linguriță bicarbonat
      • sucul și coaja de la 1 lămâie
      • 100 g unt topit
      • 180 g iaurt grecesc
      • 100 g afine și zmeură
      • 100 g bucățele ciocolată albă
      • ornament colorate de zahăr
      • sare
      Portii: 12
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios:

      Cum se prepara Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios:

      Amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

      Într-un bol sparge 2 ouă, adaugă zahărul, un praf de sare, esență de vanilie. Mixează bine până își triplează volumul. 

      Adaugă untul topit, coaja și zeama de lămâie și mixează din nou. Încorporează și iaurtul grecesc.

      Adaugă făina amestecată cu  praful de copt și bicarbonatul de sodiu și mixează până se omogenizează compoziția.

      Pune bucățelele de ciocolată, afinele și zmeură și amestecă ușor cu o spatulă ca se distribuie uniform în compoziție.

      Cu ajutorul unei linguri, umple formele de brioșe cu aluat și presară ornamentele colorate de zahăr.

      Coace brioșele în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 25-30 minute sau până se rumenesc frumos.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă brioșele la răcit.

      Sunt delicioase și aromate!

      Încearcă și rețeta de Brioșe dulci cu stafide sau varianta de Brioșe sărate cu șuncă și cașcaval, perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet.

      Îți recomandăm și rețeta de Brioșe cu afine, pufoase și bune.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios" nu uita sa-i faci un review.

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      2285 puncte

      oanapl

      1086 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      abstract01

      400 puncte

      vasimur

      222 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Paleuri cu ciocolata