Desert guguluf cu frisca si fructe uscate

de La Ancuta in Prajituri, 23 Noi 2017 | 3285 vizualizari

 

Cafeaua de dimineata parca merge cel mai bine cu o prajitura. Pentru asta nu e nevoie de vreo prajitura sofisticata, ci de una aromata si pufoasa, iar daca mai este si usor de preparat atunci ma declar pe deplin multumita.

Guguluful de astazi intruneste toate conditiile pentru titlul de: prajitura ideala langa cafea... sau ceai, sau lapte. :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri lapte
  • fructe uscate (stafide, merisoare, goji)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf cu frisca si fructe uscate:

Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si se albesc. Adaugam extractul de vanilie si coaja de lamaie si amestecam bine.
Smantana pentru frisca o batem pana devine spumoasa, apoi o adaugam peste compozitia de oua, amestecand usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand usor pana cand se incorporeaza.
La final adaugam laptele si fructele uscate si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava de guguluf, unsa cu unt si nivelam.

Dam la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pana cand se rumeneste frumos si trece testul scobitorii (~50 de minute).

Dupa ce s-a copt, rasturnam guguluful pe un gratar de bucatarie si lasam pana cand se raceste complet, apoi pudram cu zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu frisca si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

24.11.2017, 15:21

Ce bine arată!

Rocsi 1

24.11.2017, 21:13

Doua feliuta o sa iau si eu!

dantes 1

27.11.2017, 18:59

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]