Desert gris cu dulceata de mure si cacao

de CameliaR in Dulciuri, 27 Mai 2017 | 2919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 150 g gris
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • dulceata de mure
  • Decor:
  • cacao
  • cubulete de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gris cu dulceata de mure si cacao:

Pentru inceput, trebuie sa  fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Atunci cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu.

Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este suficient de gros, atunci mai adaugati putin gris. Turnam grisul in boluri sau pahare. Eu am folosit pahare. Prima data, am pus doua linguri de gris, apoi 2 linguri de dulceata, inca doua linguri de gris si o lingura de dulceata. Am presarat deasupra cacao si am pus si cubulete de ciocolata. Puteti sa folositi orice dulceata doriti si de asemenea, puteti sa decorati cum considerati voi ca arata cel mai bine. Eu am vrut sa arate putin mai diferit decat prezentarea clasica. De obicei, servesc grisul cu lapte in boluri, dar cateodata prefer sa ii mai schimb aspectul.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu dulceata de mure si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca poloneza