Pariziene cu brânză

de diaconta in Dulciuri, 2 Noi 2011 | 16721 vizualizari

 

Am tot vazut la fete,mai întâi la Ana Maria apoi la Justlovecooking si la Elena_Daria.De fapt nu-mi erau straine,le gasisem la o patiserie si mi-au placut tare mult.Eu am ales varianta cu brânza.Am avut o branza de vaca dulce si cremoasa,brânza adevarata.Acum stateam pe gânduri daca sa postez reteta sau nu.M-am apucat sa-mi schimb niste setari la aparatul foto si mi-am sters pozele din timpul prepararii.Se întâmpla la nepriceputi ca mine.
I-am promis Doamnei Maria ca-i dau si ma tin de cuvant,chiar daca ea si-a retras oferta.....eu nu's suparacioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 500 gr faina
  • 260 ml lapte
  • 70 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 50 gr unt
  • Un ou si un galbenus pentru uns
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura de branza:
  • 500 gr branza de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri de zahar
  • Coaja de lamaie
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu brânză:

Pregatim mai întâi maiaua.Pentru aceasta amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Lasam maiaua sa creasca într-un loc caldut.

Faina o cernem într-un castron,adaugam putina sare,oul,untul topit,zaharul (mai putin cele 2 linguri puse la maia),vanilia si laptele caldut.Framântam un aluat omogen.Mie mi s-a parut potrivita consistenta pentru un aluat dospit,dar daca considerati mai puteti pune faina sau lapte.Acoperim cu un prosop si lasam coca obtinuta sa dospeasca într-un loc caldut.Când si-a dublat volumul putem sa ne apucam de format parizienele.

Impartim aluatul în 8 parti egale.Acum am sa încerc sa va explic cum se împatura aceste pariziene,dat fiind ca nu mai am pozele.Intindem fiecare biluta  ca si o foaie dreptunghiulara.Impartim foaia „imaginar” în doua.Jumatate din foaie o „franjuram” cu un cutter pentru aluat.

Pe partea netaiata asezam umplutura de brânza,îndoim marginile pentru a evita ca umplutura sa iasa si rulam dinspre partea cu umplutura,în asa fel ca partea cu franjurile sa îmbrace frumos partea de deasupra.Ungem deasupra cu galbenusul de ou,le mai lasam în tava 30 de minute sa mai creasca,apoi  le punem la cuptor pentru 25 de minute.

Sunt un adevarat deliciu,foarte pufoase si cu umplutura cremoasa de brânza.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu crema de banane si topping de caramel