Desert cornuri cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2018 | 4833 vizualizari

 

M-am insipirat de pe blogul;Savori urbane"
 reteta cu dragoste

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • 25 g drojdie
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • nutella
  • Uns
  • 100 g unt
  • Decor
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu ciocolata:

Intr-un pahar amestecam drojdia cu 1 lingura zahar si putin lapte caldut, lasam 5 min deoparte.

Intr-un vas cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, facem o adancitura, adaugam drojdia, laptele, esenta, untul topit si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic (daca este nevoie, adaugam faina sau lapte dupa caz).

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min, pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei, ungem cu untul la temperatura camerei si impaturim in 3.

Lasam 10 min aluatul sa se odihneasca dupa care intindem din nou sub forma de dreptunghi si taiem in 8 bucati.

Fiecare bucata de aluat o rulam si legam formand un nod.

Fiecare nod de aluat se intinde cu sucitorul sub forma de ovala si adaugam cate o lingurita de nutella pe una din laturi, rulam si dam forma unui corn.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 10 min la dospit.

Le ungem cu galbenusul batut cu lapte, dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca 25 min la 180 grade C.

Aluatul se mentine la fel de aerat si a 2 zi, parca sunt mai gustoasea 2 zi:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (24)

miki_a 1

22.02.2018, 17:49

M-am oprit la cornurile tale, că prea îmi fac cu ochiul, dar cred că este o eroare în rețetă, la ingrediente (partea cu unsul și decorul, mai ales că mai apar în plus 100 gr de unt). Eu am dedus cum stă treaba, dar poate alții chiar au parte de ”accidente” dacă nu citesc rețeta până la final!

Lau 1

22.02.2018, 19:47

Miki la decor este lapte si untul de la uns este pentru impachetat ca la aluatul de foietaj

miki_a 1

22.02.2018, 20:20

Ok!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]