Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.
Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop.
Separat cerni cacaua si laptele praf. Iei siropul de pe foc si adaugi untul si esenta de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate si amesteci bine sa nu ramana cocoloase.
Tapetezi o tava mica cu folie de plastic alimentara si adaugi ciocolata, apoi o nivelezi si o lasi la racit (nu in frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de capsuni, ne trebuie aproximativ 250-300 g capsuni proaspete. Le speli bine, le rupi coditele si le pui pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar. Din momentul in care incep sa fiarba, le lasi 10 minute pe foc, apoi le pui intr-o sita la strecurat, pentru a obtine cat mai mult suc.
Masori 100 ml de suc de capsuni si il pui pe foc impreuna cu cele 150 de grame de zahar. Lasi sa fiarba 6-7 minute si apoi adaugi untul.
Separat cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de capsuni si amesteci bine. Torni compozitia peste cea de ciocolata si dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece, se feliaza perfect. Tai batoane de ciocolata cu capsuni si le servesti.