Trebuie să închei anul cu bine! De Craciun am cam lenevit, motivat :D, am fost răsfățată, acasă la părinții mei. Dar nu se putea să nu prepar chiar nimic. Așa că am făcut un dulce, așa mai de la oraș ;) Simplu, rapid și delicios! Una dintre rețetele de orășancă din seria Bunătăți pentru Crăciun! ;) Sărbători minunate în continuare! :-*
Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 30 de minute.
Între timp se amestecă brânza mascarpone, brânza de vaci, zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă spumoasă. Crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară merișoarele și alunele măcinate, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade.
Se servește rece, presărată cuu zahăr pudră, dacă o doriți mai dulce!
Spor și poftă bună!