Negresa cu ciocolata

de dariadeea in Prajituri, 18 Iul 2013 | 6321 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 200 g ciocolata
  • 50g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi esenta rom sau vanilie
  • 75 g faina
  • un praf de sare

pentru crema:

  • 150 g ciocolata menaj
  • 75 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Pentru aluat :intr-o craticioara se topesc ciocolata rupta bucati si untul.Dupa ce se obtine un amestec omogen se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

Ouale se amesteca cu zahar,sare si esenta.Se freaca bine pana se obtine un amestec cremos in care se adauga ciocolata topita,lingura cu lingura.Dupa ce s-a incorporat ciocolata se adauga faina,se amesteca bine si se toarna intr-o tava de copt potrivita 20*25 cm.Se da la cuptor 20 de min.Se lasa la racit in tava.

Pentru crema se topeste ciocolata si untul si se lasa sa se raceasca usor.

Pentru servit se taie prajitura in bucati egale(8).Se aseaza una peste alta cu crema intre ele.Deasupra se toarna un pic de crema pe fiecare portie.Se poate servi si cu unghetata sau frisca deasupra.

Se serveste dupa asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci