Desert briose cu morcovi si nuci

de laura_n in Prajituri, 5 Aug 2019 | 2932 vizualizari

 

Daca va plac deserturile cu aroma de scortisoara si gust de nuca, aceste briose sunt ideale.
Devin mai bune a doua zi, aluatul trage din umiditatea cremei si sunt absolut delicioase.
Vi le recomand alaturi de un ceai fructat sau o cafea, de ce nu?

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 gr unt moale
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf sare
  • 50 gr zahar cu melasa
  • 2 oua de gaina
  • 2 lg iaurt gras
  • 200 gr faina
  • 80 gr nuca macinata (coapta in prealabil)
  • 4 morcovi potriviti (din ce fragezi, suculenti)
  • 250 ml suc de portocale (natural)
  • 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lgta scortisoara
  • Crema de branza:
  • 250 gr ricotta
  • 1 lg suc de portocala
  • 150 ml smantana lichida pt frisca
  • 30 gr zahar (daca preferati mai dulci, suplimentati)
  • Decor:
  • plante comestibile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu morcovi si nuci:

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de portocala.

Untul se pune intr-un vas, impreuna cu uleiul, un praf de sare si zaharul cu melasa. Se spumeaza 5-6 minute pana se omogenizeaza si devine cremos. Se adauga cate un ou, mixand bine pana se incorporeaza, apoi se adauga si celalalt. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza.

Faina se cerne cu bicarbonatul de sodiu si se adauga peste compozitia de unt, se amesteca cu o spatula.

Se adauga morcovii scursi de suc, miezul de nuca si scortisoara. Se amesteca bine sa se distribuie uniform.

Compozitia se distribuie in forme de briose si se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 25 - 30 minute.

Cand s-au rumenit frumos, se scot din cuptor, se lasa la temperat.

Dupa ce s-au racit, se inteapa hartia cu o scobitoare si se scufunda fiecare briosa (asa in hartie) in sucul de portocala ramas de la morcovi. Nu trebuie insiropate foarte mult, doar cat sa devina usor umede. Branza ricotta se spumeaza cu o lingura de suc portocala. Smantana lichida se spumeaza pana devine ferma si pufoasa, se adauga zaharul pudra, apoi se incorporeaza in crema de branza.

Briosele insiropate se orneaza cu crema de ricotta si se decoreaza cu plante comestibile.  

TIPS-URI

1

hidratati morcovii cu suc de portocala. Vor avea o aroma minunata si vor fi suculenti. Pont de la Vladut, bucatarul de la Neata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu morcovi si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mere