Foi de napolitana cu crema caramel

de Gicuta in Prajituri, 23 Oct 2014 | 12904 vizualizari

 

INGREDIENTE

Un pachet mare foi napolitana

  • Pentru crema:
  • 500 g nuca
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 2 pachete de unt
  • 1 sticla esenta de rom
  • Pentru caramel:
  • 400 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel:

Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie.

Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare in parte pana se omogenizeaza La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul(300 g) si se amesteca pana se ingroasa compozitia,se ia de pe foc si se adauga esenta. Se umpu foile cat este calda .

Se lasa pana a doua zi cu o greutate pe ea .Eu peste prajitura am pus un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa, trebuie sa se preseze foarte bine. Peste foile de napolitana se pune strat subtire din compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel si caramel