Pepenele galben il curatam de simburi si de coaja si-l taiem cubulete.
Pt crema de vanilie punem laptele pe foc, galbenusurile le batem cu 6 linguri de zahar si esenta de vanilie, albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar. Laptele fierbinte il turnam cite putin in timp ce mestecam cu un tel peste galbenusurile frecate cu zahar. Le punem apoi pe foc mic, iar in tot acest timp mestecam cu telul pina se ingroasa.
Eu pt mai multa siguranta am pus si o lingura de amidon de porumb, dar daca voi ati obtinut consistenta dorita nu mai puneti. Lasam sa se raceasca crema de vanilie, iar cind aceasta este calduta adaugam 2 linguri din albusurile batute spuma, mestecam bine sa se incorporeze bine cu crema, adaugam si restul de albusuri, dar de data asta mestecam incet de jos in sus sa nu scoatem tot aerul din albusuri. Jeleul il punem pe foc cu o cescuta mica de apa, lasam sa dea in clocot, adaugam zmeura si mai lasam putin pe foc.
Intr-un castron mare punem jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz, peste punem jumatate din siropul format, jumatate de pepene, jumatate de crema, repetam inca odata operatiunea, terminam cu crema peste care am pus zmeura.
Se lasa la rece pt cel putin jumatate de ora si se serveste in pahare.