Curry rosu de pui

de Brindusa in Pui, 28 Ian 2010 | 6622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui taiat cubulete mici
  • 2 borcane cu amestec de legume chinezesti (muguri de soia, porumb tanar, bambus felii, castane de apa felii)
  • 2 linguri pasta curry rosu
  • 3 catei de usturoi taiati fin
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 linguri sos de peste (care e folosit in loc de sare)
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 mana de frunze de busuioc
  • 3 cepe verzi taiate mic
  • 1/2 lingurita praf de chilli (eu n-am avut ardei uscat chilli)
  • sucul de la 1/2 de lamaie 
  • 2 linguri ulei
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry rosu de pui:

Pune  uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca pana ce uleiul se ridica la suprafata. Pune bucatile de carne si 1/2 din laptele de cocos si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta.

Adauga restul de lapte, sosul de peste, zaharul, legumele, chilli, ceapa, amesteca si gateste la foc mediu- mare 5-10 minute pana scade sosul.

Adauga sucul de lamaie si busuiocul, amesteca-le. Serveste cu taietei de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry rosu de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Oana 1

28.01.2010, 19:14

Ce bine arataaaa Mix de legume am vazut la Megaimage, aceali borcan Wow, si eu am sticle cu sosuri si borcane multeeee

Brindusa 1

28.01.2010, 20:10

@Oana: de la Megaimage am si eu.

Teo 1

28.01.2010, 23:01

arata apetisant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche "Bucataras 2010"