Curcan umplut

de mimonix in Curcan, 11 Apr 2009 | 21820 vizualizari

 

Mimonix a intrat în rîndul bucătăraşilor. A fost simplu. S-a inregistrat si a scris o delicioasa reteta, care are nevoie insa de un curcan de 4 kg :).

 

INGREDIENTE

  • Umplutura cu ciuperci si ficatei
  • 400 de grame de ciuperci proaspete
  • 300 de grame ficatei de pui
  • 3-4 ceape
  • 3 felii groase de paine (doar miezul) inmuiate in lapte
  • 3 oua
  • marar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Se caleste ceapa in ulei, cu ciupercile si ficateii, la foc mic;

Atunci cand sunt bine calite, se iau de pe foc, se adauga miezul de paine inmuiat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust si marar tocat marunt;

Totul se amesteca bine, se baga in curcan si se coase curcanul;

Se baga curcanul la cuptor, pe principiul cate kilograme are curcanul, atatea ore trebuie sa stea in cuptor;

Pentru a avea un aspect exterior frumos si pentru a fi carnea mai frageda, curcanul trebuie invelit cu un tifon si uns peste tifon cu unt si rom (nu esenta, beuturica ). De asemenea, din cand in cand (la 30 de min), trebuie scos din cuptor si uns din nou cu unt si stropit cu rom, si cu ce se scurge in tava. Astfel, dupa ce este facut, va avea o frumoasa culoare aramie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan cu legume la punga