Cupcakes cu ciocolata si visine din visinata

de Criss in Prajituri, 15 Noi 2013 | 6565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -3 oua
  • -100 g zahar
  • -180 g faina
  • -2-3 linguri cacao
  • -100 g unt moale
  • -60 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingurita praf de copt (merge un plic intreg ca ies mai pufoase)
  • Crema ganache:
  • -100 g ciocolata neagra (Laura)
  • -50 g ciocolata cu lapte (Laura)
  • -250 ml frisca lichida + visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolata si visine din visinata:

Pentru cupcakes, nimic mai simplu, punem intr-un bol toate ingredientele le batem cu mixerul pana rezulta o compozitie cremoasa si lucioasa. In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare punem cam 2 linguri din aceasta compozitie. Mai punem deasupra 3-4 visine din visinata si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.

Intre timp, topim pe bain-marie ciocolata in 150 ml frisca, pana se dizolva ciocolata. O lasam sa se raceasca in frigider aproximativ 2 ore, dupa care batem crema cu mixerul, adaugand in fir subtire si restul de 100 ml frisca ramasa. 

Pensulam prajiturelele cu visinata, apoi spritam pe fiecare cate un motz generos de crema ganache.  Cam asta e tot, sunt bune, dulci, usor insiropate si alcoolizate, deci nu mancati prea multe ca s-ar putea sa va imbatati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolata si visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti