Crostata de Piersici

de Alina26 in Prajituri, 17 Apr 2013 | 3064 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 180g faina
  • 80g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita de lamaie
  • 3 linguri de zahar pudra
  • un varf de cutit de sare

Crema:

  • 100g zahar
  • 40g faina
  • 3 galbenusuri
  • 350ml lapte
  • coaja de portocala

Decor:

  • 500g piersici din compot
  • coava de portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata de Piersici:

1.Pregatim aluatul:intr-un robot de bucatarie punem faina,untul taiat felii,galbenusul,zaharul,un varf de cutit de sare si il mixam.Il scoatem din robot si il mai framantam.Lasam sa se odihneasca cam 30 de min.

2.Trecut timpul,incalzim cuptorul la 200°.Puneti o hartie de copt pe masa de lucru si puneti putina faina,si intindeti aluatul circa 3 mm.Puneti acest aluat intins,cu tot cu hartia de copt,intr-o  tava rotunda (24 cm diametru) si intindeti frumos aluatul.Indoiti aluatul de pe marginea tavii.

3.Puneti deasupra o bucata de hartie de copt si  boabe de fasole uscata si bagati la cuptor pentru 15 minute.Dupa aceea scoateti din tava si lasati la racit.

4.Pregatim crema:punem laptele la incalzit,cu o bucata de coaja de portocala.Cand aproape incepe sa fiarba stingem focul si scoatem coaja de portocala.Batem galbenusurile cu zaharul,adaugam si faina in ploaie si punem incet-incet laptele cald.Aceasta compozitie o punem la foc mic si mestecam timp de 10 min.Lasam la racit.

5.Luati aluatul copt si racit mai inainte,intindeti bine crema si pe deasupra puneti frumos piersicile taiate in doua.Taiati finut putina coaja de portocal si o aranjati peste piersici.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Cand intindeti aluatul,nu trebuie sa fie perfect rotund,pentru ca marginile vor veni stranse,ca sa nu iasa crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata de Piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure