Cremsnit(reteta bunicii)

de Lavinia in Prajituri, 3 Feb 2013 | 11870 vizualizari

 

Mi-a iesit nemaipomenit dar sunt suparata ca am ramas fara zahar pudra :)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati aluat foietaj
  • 1.5 l lapte
  • 12 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 4-5 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit(reteta bunicii):

Se coc foile de aluat pe dosul tavii.

Pentru crema se pune laptele la fiert.Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si laptele fierbinte in fir subtire.Se pune din nou pe foc foarte mic amestecand din cand in cand pana se ingroasa(minim 20 de min)La final se adauga zaharul vanilat.

Se pune crema calduta(nu fierbinte)intre foi si se pudreaza cu zahar pudra(care din pacate eu nu am avut)

Se lasa cateva ore la rece iar apoi se portioneaza si se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit(reteta bunicii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Criss 1

07.02.2013, 08:50

Foarte bun . De mult n-am mai facut.

Lavinia 1

07.02.2013, 10:42

multumesc

dorina_mihaela 1

16.06.2013, 09:53

de ce zici ca -i reteta bunicii ? bunica cumpara foietaj? sau il facea ?crezi ca asa are mai mare trecere?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit (Cremes)