Cremsnit

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 7417 vizualizari

 

De data asta n-am mai trisat,mi-am facut singura foile din aluat cu osanza.e un pic de munca,dar n-am crapat .....E o prajitura preferata de baietii mei...

 

INGREDIENTE

  • Foile
  • 1 kg aluat cu osanza- reteta o gasiti pe pagina mea de retete
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 160 g faina
  • 1 l lapte
  • 60 g unt
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca vegetala..
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Mai intai pregatim foile.Am facut aluatul cu 2 zile inainte,asa ca l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete.Am intins 2 foi ,30/40 cm ,le-am intins direct pe hartia de copt si apoi le-am pus in tava,am intepat cu furculita si le-am dat la copt.Cuptorul preincalzit,la foc mediu cca 30-35 min.Se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile cu zaharul le mixam bine,adaugam faina cernuta si diluam cu laptele.Punem cratita pe foc la fiert si amestecam incontinuu sa nu se faca cocoloase,este gata cand se ingroasa.Se trage de pe foc se adauga esenta de vanilie si untul,se lasa cca 10 min sa se  racoreasca.

In tava in care am copt,punem folie alimentara,asezam o foaie ,turnam crema.

Batem frisca bine,fiind vegetala este deja dulce.In frisca batuta,cca 300 ml sfaramam foaia a doua si apoi punem desupra cremei .La final ornam cu restul de frisca si radem ciocolata.E buna a doua zi,sa se inmoaie bine foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Un altfel de cremsnit