Cremes

de nadina73 in Dulciuri, 19 Mai 2010 | 14969 vizualizari

 

usor ,rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj (sunt 2 foi in cutie)
  • 5 oua
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri faina
  • 5 vanilii
  • 14 linguri de zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 20 g gelatina
  • pt decor
  • zahar pudra si cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Se lasa foile sa se dezghete putin apoi se intind putin pe dosul unei tavi si se coc

Crema:

5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si vaniliile,apoi se pun 10 linguri de faina pline cu varf bine asa cat sta pe ele si apoi treptat laptele cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune pe foc si se amesteca incontinu ,altfel se prinde de fundul cratitei. Spre final cand incepe sa se ingrose bine crema se pun 20 g gelatina (sau 12 foi) si se amesteca bine .

5 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar si 1 lingurita suc de lamaie,apoi se amesteca  cu crema (asa calda) apoi se pune la rece in frigider pentru 10-15 minute (eu nu o pun tot timpu la rece )

Se pune foaie apoi se toarna crema peste foaie si se intinde bine crema apoi se pune cea de a doua foaie

Se pune o tava sau ceva mai greu de marimea prajituri pt a se inmuia mai bine foaia de sus.

Se pudreaza cu zahar din belsug si cacao(eu am pus pt decor cacao)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Churros