Am vrut un cremes facut de mine si tot cautand pe net am gasit aceasta reteta by Laura Laurentiu, merita incercat
pentru foi:
crema:
Pentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Aluatul pentru uns:omogenizam osanza macinata cu faina.
Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30 minute.
Dupa trecerea acestor 30 minute aluatul pentru uns se imparte in 3 parti. Aluatul pentru foi il intindem intr-o foaie potrivit de groasa si ungem cu o parte din aluatul cu osanza.
Impaturim aluatul de la stanga spre dreapta, respectiv de la dreapta spre stanga pana se intalnesc la mijloc, apoi se pliaza pe linia mediana dupa care impachetam inca o data pe lungime.
Dam iar la frigider pentru 30 de minute.
Dupa trecerea acestui timp repetam operatiunea de uns si impachetare si mai punem 30 minute la figider.
Intindem din nou aluatul de foi ,ungem, impachetam si lasam la frigider peste noapte.
Aluatul se intinde in 2 foi subtiri se perforeaza cu furculita se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.
crema:Amestecam galbenusurile cu 6 linguri de zahar si faina, adaugam putin lapte rece cat sa se omogenizeze,restul de lapte il punem la fiert.Gelatina se pune la hidratat in apa rece.Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de galbenusuri amestecand continuu pana se ingroasa
Adaugam esenta de vanilie si luam de pe foc.Adaugam gelatina in crema calda si amestecam pana la omogenizare.Albusurile le batem impreuna cu zaharul ramas pana obtinem o bezea,adaugam bezeaua la crema de galbenusuri fierbinte si amestecam de sus in jos.
Asezam o foaie pe un platou punem toata crema calduta peste foaie iar cealalta foaie o sfaramitam marunt,firimiturile se pun pe toata suprafata cremei.
Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si dam la frigider pentru 3 ore.