Crema de zahar ars

de Valentina in Dulciuri, 30 Apr 2009 | 8092 vizualizari

 

Ieri mi s-a facut o pofta de Crema de zahar ars, iar azi am trecut la executie. Cred ca e cea mai simpla reteta de ceva dulce si rapid...
Deci:

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

  Se topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei.

   Se lasa cratita sa se raceasca.

    Se pune laptele la fiert la foc mic.

    Se bat ouale spuma cu zaharul vanilat.

    Se pune cuptorul la incalzit.

   Dupa ce a fiert laptele, se iau ouale batute suma si se amesteca cu laptele cald.

   Se pune amestecul creat peste zaharul topit.

  Cratita se pune in alta mai mare, la bain-marie s se pune la cuptor.

   Se tine la cuptor pana cand incepe sa prinda o culoare maronie  si esti sigur ca in mijloc compozitia s-a inchegat( verifici cu o lingura sau scobitoare).

  Se serveste doar rece, simpla sau cu frisca.

  Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

30.04.2009, 23:18

Mmm, Vali, arata suuper!!
Pai de-aia trebuia s-o lasi mai mult la cuptor, ca ai pus-o in bain-marie...eu nu am facut asa niciodata

Bucataras 1

01.05.2009, 00:32

mamaaaa, sint lesinat dupa crema de zahar ars.

Raluca 1

01.05.2009, 09:17

Bineeeee Vali!
Mi-ai facut pofta
Eu m-as incumeta sa-i pun si niste smantana - ca doar ai vazut ce sfaturi ne-a dat bucatarul de la Sangria. Incerc si daca-mi iese ceva, va dau de stire.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine