Cozonac Rosenkranz

de gugugh in Prajituri, 30 Noi 2010 | 12519 vizualizari

 

Am luat reteta de pe blogul gabrielei cara , o minunatie de reteta, usor de facut si de un efect uimitor, de bun.....fara cuvinte de lauda. Merita incercata reteta

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 2oua
  • arome(vanilie, rom , coaja rasa de portocale si lamaie)
  • 110 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 3 linguri zahar pt lapte (eu am pus 4)
  • 130 gr unt sau margarina
  • 6 linguri zahar pt unt/margarina
  • 10-12 linguri zahar pt caramel
  • nuca tocata (cantitatea dupa preferinta, eu am folosit cam 300 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.

trecem la framantarea aluatului: intr.un castron se cerne faina, se pun ouale, un varf de sare si aromele.

Separat drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. fara sa se lase la dospit incepem framantarea  turnand incet peste  faina amestecul de lapte cu drojdie si farmantam cca 10 min. Se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime si se unge cu untul/margarina amestecata in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca pe toata suprafata , se preseaza usor apoi rulam si taiem in 6-7 bucati. Se pun in picioare in cratita tapetata cu zahar caramel si lasam la crescut la loc cald vreo ora. Apoi la cuptor cu ea , in cuptorul preincalzit bineinteles. Coacem la foc potrivit cam o ora , acum depinde si de cuptorul fiecaruia. cand e gata copt rasturnam indata pe un platou ca daca lasam sa se raceasca nu il mai putem scoate din cratita din cauza caramelului care se va intari.

merita incercat, eu sigur il voi face si de sarbatori!

TIPS-URI

1

data viitoare voi pune doar vreo 8 linguri rase de zahar pt caramel ca iese f mult caramel si e cam crocanta coaja de deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu ciocolata