Cozonac la tava cu prune

de Maria68 in Prajituri, 25 Aug 2012 | 3085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie
  • 120 g zahar
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • 50 g pesmet
  • 2 kg prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac la tava cu prune:

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se aseaza 200 g faina, un praf sare, ou si 80 g zahar; se inglobeaza laptele cu drojdia si untul topit, amestecand. Se adauga si 200 g faina si se framanta cu mixerul. Se acopera cu un prosop textil si se lasa sa creasca la caldura 45 min.

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se unge o tava sau se tapeteaza cu hartie de copt. Pe planseta tapetata cu faina se mai framanta o data aluatul cu mainile. Se intinde din el o foaie si se aseaza in forma, ridicand o margine. Se presara pesmet si se acopera tava cu un prosop textil; se mai lasa sa creasca aluatul 15 min. Se golesc prunele de samburi; se aseaza pe aluat ca tiglele pe acoperis; se coace 45 min.

Se scoate din cuptor si se presara 1 lingura zahar amestecat cu scortisoara.  Se serveste calduta sau rece, cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la tava cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune