Cozonac floare cu nutella

de - Andreea - in Dulciuri, 1 Sep 2015 | 6090 vizualizari

 

Dulce, pufos ...cam micut :)) ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 300 ml lapte
  • 200 g Nutella
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri de ou (+1 ptr uns )
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri cu zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nutella:

Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut.

Intr-un castron punem restul de faina, galbenusurile , untul ( la temperatura camerei ), drojdia crescuta , un varf de sare si zaharul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin laptele caldut si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios. 

Acoperim castronul cu un prosop curat sau folie de plastic si lasam la dospit la loc cald, in jur de o ora  sau pana ce aluatul si-a dublat volumul .

Dupa acest timp , luam aluatul, il framantam putin si il impartim in patru parti egale . 

Luam prima bucata si o intindem intr-o foaie subtire de forma rotunda. Luam o farfurie si taiem aluatul dupa forma ei . Astfel toate cele patru discuri de aluat vor fi egale . 

La fel procedam si cu celelalte trei parti de aluat. 

Luam primul disc, il ungem cu nutella, suprapunem cel de-al doilea disc, ungem cu nutella, suprapunem al treilea disc si ungem iar cu nutella. Incheiem cu cel de-al patrulea disc. 

Cand ungem cu nutella facem atentie sa lasam liber la margini . 

Luam un pahar si il punem in mijloc iar cu un cutit bine ascutit impartim discurile mai intai in patru, apoi in opt si la urma in 16 parti egale. Astfel vom obtine petalele. 

Luam cate doua petale, le rasucim de doua ori si apoi impreunam bine capetele.Procedam astfel cu toate celelalte petale . 

Punem floarea intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si lasam astfel pentru alte 20 minute. 

Inainte de a pune tava in cuptor, ungem floarea cu galbenus amestecat cu putina apa . 

Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute . 

Cand floarea este gata , o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim . 

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (26)

Rocsi 1

02.09.2015, 19:41

Ce as rupe o bucatica din frumusetea asta

- Andreea - 1

03.09.2015, 10:08

Ela

- Andreea - 1

03.09.2015, 10:08

Rocs

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher