Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

de Bucataras in Dulciuri, 19 Dec 2024 | 2066 vizualizari

 

Cozonacul Babka este renumit pentru savoarea pe care o are și pentru faptul că este un cozonac însiropat, de obicei cu alcool. Varianta noastră de azi este una adaptată, dar foarte gustoasă și aromată.
Pentru acest Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, nucă, cremă de ciocolată, suc de portocale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:
  • ~800 g aluat de cozonac 
  • 300 g crema de ciocolată (nutella)
  • 100 g nucă toccata
  • Pentru sirop:
  • 100 ml suc de portocale
  • 50 g zahăr
  • esență de rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:

Cum se prepara Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:

 Rețeta de aluat o găsești AICI

Mărunțește miezul de nucă. 

Pune aluatul pe un blat de lemn uns cu foarte puțin ulei și întinde-l în strat egal, în formă dreptunghiulară. Întinde crema de ciocolată pe toată suprafața aluatului și presară nuca tocată. Rulează aluatul strâns, apoi taie-l pe lung, în două jumătăți, dar nu de tot, lasă un capăt întreg. Împletește cele două fâșii, cu partea tăiată în sus și așază cozonacul în tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la dospit încă o jumătate de oră. 

Între timp, prepară siropul. 

Toarnă sucul de portocale într-o cratiță, adaugă zahărul și esența de rom. Pune la fiert compoziția și lasă până dă în 1-2 clocote, apoi lasă siropul la răcit.

După ce s-a copt cozonacul, scoate tava din cuptor și lasă-l 5 minute la temperat. Cu ajutorul unui pensule, însiropează cozonacul. 

Îl poți porționa după ce s-a răcit de tot.

Este un cozonac foarte gustos și aromat și va face deliciul meselor de sărbători. 

Incearcă si rețeta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos și bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.

Iți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

RODIMUR 1

19.12.2024, 11:20

Arată foarte bine!

vasimur 1

19.12.2024, 19:16

Rocsi 1

03.01.2025, 19:45

Super bun si aromat trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cafea