Covrigei

de gaby_gabytza in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2013 | 4435 vizualizari

 

m-am inspirat de la Ancuta

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g margarina
  • 2 oua
  • drojdie cat o nuca
  • chimen
  • mac
  • lapte
  • 1 galbenus
  • 1 lingura sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Faina o cernem intr-un bol mai mare.Facem o gaura in mijloc si adaugam margarina,oul batut,sarea,drojdia dizolvata in putin lapte,1 lingura chimen.Framantam un aluat care nu se lipeste de maini(daca mai este nevoie mai adaugam lapte).

Invelim coca si dam la rece cca 30 min.

Infainam masa si intindem aluatul in foaie de cca 0.5 mm.Dupa decupam covrigeii.

II asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Ii ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte.

Presaram mac deasupra si dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (21)

jessy 1

09.10.2013, 22:03

Cum ii decupam ?

mena29 1

09.10.2013, 22:05

Mmm,tare imi mai plac si mie!

mena29 1

09.10.2013, 22:07

jessy,sunt forme pentru covrigei,le gasesti in magazinele cu articole pentru bucatarie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgarasi Surpriza