Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

de mirela0911 in Porc, 12 Dec 2021 | 3189 vizualizari

 

O mancare simpla dar cu gust si pentru care mi-a venit in ajutor minunatul vas ceramic Crock Pot.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • crengute de cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin rosu
  • 1 buc cotlet de cca 700 g
  • sare, piper
  • condimente pentru carne de porc
  • cartofi piure pentru garnitura
  • patrunjel verde tocat
  • putin ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot:

Se spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc.

Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie in feli mai mari. Se curata usturoiul.

In vasul ceramic se toarna putin ulei, se pun morcovii, ceapa, usturoiul si crengutele de cimbru. Deasupa se asaza bucata de cotlet, se toarna vinul, se pune capacul peste vas si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. 

Dupa 30-45 de minute se scoate vasul, se intoarce carnea si se mai lasa la cuptor, acoperit. Se verifica daca este bine facuta carnea si se mai lasa 10 minute fara capac.

Se serveste cu cartofi piure si sosul format, alaturi de morcovi si patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet glazurat