Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

de Bya Ralu in Porc, 23 Apr 2015 | 7823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cotlet de porc
  • 1 fir de ceapa verde
  • ulei de masline
  • 50 ml vin rose
  • 1 cub de unt
  • vegeta/piper alb/boia dulce/busuioc

Pentru piure:

  • 4 cartofi
  • lapte
  • unt
  • 1 lingura smantana
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure:

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit.

Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se intoarce pe ambele parti, cand zeama a scazut mai mult de jumatate se adauga cubul de unt, pentru a se forma putin sos.

Cartofii se pregatesc intre timp, se taie cuburi si se pun la fiert pentru circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg se apa se pun intr-un castron,se adauga putin lapte, untul si smantana si se mixaza bine. Se pun condimente dupa gust.

TIPS-URI

1

Se serveste salata de muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos de legume la cuptor