Cotlet cu cartofi taranesti

de ianculubita in Porc, 3 Feb 2014 | 11869 vizualizari

 

Am facut un tur prin retetele mele si cu tristete am ajuns la concluzia ca eu postez retete doar pentru un comentariu de "bun" sau un omulet care bate din palme, ca in rest nu sunt luate nici intr-o considerare; doar o singura data in cei 3 ani mi-am vazut o reteta la meniul zilei nu mai spun ca in ultimul timp nici sigla de Fan branza nu se mai pune la retete;
oare "cineva acolo sus" nu ma iubeste??
Scuzati-ma, nu vreau sa supar pe nimeni dar poate v-ati dat seama (sau nu) ca eu gatesc cu pasiune nu doar sa-mi omor timpul!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete de porc
  • 4 catei de usturoi sau 1lingura praf de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 5 cartofi
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 pahar cu vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet cu cartofi taranesti:

Cotletele spalate,uscate,condimentate cu sare,piper si putin praf de usturoi,le punem in tigaia cu ulei sa se prajeasca putin pe ambele parti,adaugam vinul,lasam sa fiarba iar dupa ce s-a evaporat,scoatem carnea pe o farfurie,in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt,condimentam cu sare,piper,boia si cimbru apoi oprim focul

Cartofii curatati,spalati,ii punem la fiert iar dupa ce au fiert ii zdrobim cu o furculita dar nu tare,ii punem intr-un vas termorezistent,deasupra ceapa calita cu tot cu ulei apoi cotletele,acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor 30min;dupa acest timp,descoperim si mai lasam cateva minute sa prinda culoare aurie.

Servim cu acritura de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc evantai