Costita afumata si carnat cu garnitura de cus- cus

de nadina73 in Paste, 14 Oct 2010 | 9647 vizualizari

 

Mai nou imi place tare mult cus cusul ,asa ca am incercat mai multe variante,doar am costita si carnat din tara destula

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cus cus
  • 100 g unt
  • 2 cani si jumatate de apa
  • sare
  • costita afumata 10 bucatele
  • carnat afumat 8 bucati
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita afumata si carnat cu garnitura de cus- cus:

Se spala bine costita si carnatul sub jet de apa rece si se portioneaza daca e cazul.

Se taie ceapa pestisori si se pune in uleiul firbinte sa se caleasca 3-4 minute dupa care se pune pasta de tomate ,costitele si se lasa sa fiarba la foc potrivit 50 minute dupa care se pun si bucatile de carnat si se lasa sa fiarba acoperite inca 40 minute la foc mic.

Intre timp se pregateste cus-cusul.Se fierbe apa sau supa de legume 2 cani si jumatate.Cus-cusul se caleste in untul topit 3-4 minute dupa care se pune apa sau supa de lume peste el, se amesteca bine se condimeteaza cu sare se pune capacul si se lasa acoperit 15-20 minute.Intre timp se mai amesteca cu o lingura .

Se serveste cus cus cu costite si carnat.Peste cus cus cand se serveste se pune sosul de la costita cu ceapa,este grozav de bun.

Unii au vrut sa le amestece, alti nu,asa ca am impacat si capra si varza,jumatate le-am amestecat si jumatate nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita afumata si carnat cu garnitura de cus- cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu pipote si suc de rosii