Cornuri dospite

de sasha in Dulciuri, 17 Feb 2013 | 4716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 cub drojdie
  • 2 kg faina
  • 2 esente vanilie
  • 250 g zahar
  • zagar pudra
  • gem de prune
  • un farf de sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri dospite:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un lighenas se pune faina se face in mijloc un ''cuib'' si se pune varful de sare, ouale, zaharul si drojdia dizolvata in apa calduta (nu fiarta). Se plamadeste,daca mai este nevoie se mai adauga  apa calduta, sau faina cat sa fie vartoasa.

Se lasa la crescut 2h intr-un loc cald Cand e gata, se fac ''mingi" si se intind in forma rotunda, si se imparte apoi  in triunghiuri, se pune cate o lingurita de gem, rulam si inainte de a le introduce in cuptor le mai lasam 15 min sa se odihneasca.

Luam o tava si o tapetam cu faina , punem cornurile si le dam la cuptor pt 20-30 min. Cand le scoatem le pudram cu zahar  pudra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissante cu nuca si scortisoara