Minunate!
Din aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi.
Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea si uleiul pe margine, drojdia si zaharul in centru, apoi se adauga apa calduta si se framanta in jur de 6 sau 7 minute aluatul. Se cresteaza coca adanc in forma de cruce si se lasa la crescut timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Cand este gata se pliaza de cateva ori si se imparte in 8 bucati egale.
Fiecare bucata se va intinde pe o suprafata infainata in forma de cerc, dar nu foarte subtire. Rulam usor si formam cornul pe care il asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.
Formam toate cornurile si le lasam la crescut 20 de minute la loc cald langa aragaz.
Vom unge pe rand fiecare bucata cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut si zahar, apoi vom presara susan din belsug.
Am copt cornurile pentru aproximativ 35 de minute ( sau pana se rumenesc, in functie de cuptor).
Mare bunatate!