Cornuri cu nuca si dulceata de macese

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 26 Mar 2014 | 20757 vizualizari

 

16 bucati delicioase

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri miere
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 100 gr nuca macinata
  • dulceata de macese
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca si dulceata de macese:

Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi rezultat. Umplutura am facut-o astfel: nuca se amesteca cu cateva linguri de dulceata de macese,sa fie o umplutura mai consistenta nu lichida.Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasa sa creasca cam jumatate de ora.
 
Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.

Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.

Le ungem cu putina miere. Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si dulceata de macese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase